10 x inspiratie werkplek in woonkamer

We werken steeds vaker thuis. Voor de één een dagje, de ander spendeert een hele week aan de keukentafel. Denk je erover na een werkplek in de woonkamer te creëren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan heb ik een hele fijne tip voor je; Pinterest! Hier vind je alvast 10 inspiratie pins die je kunnen helpen je werkplek stijlvol en praktisch in te richten. Of bekijk voor meer ideeën mijn Pinterest bord ‘werkplek in woonkamer’.

Ik ben dan geen interieurspecialist, maar ik heb wel een aantal jaar ervaring in mijn eigen home office. Zeg maar, mijn hoekje in de woonkamer. Wat ik belangrijk vind aan mijn werkplek? Dat ga ik je vertellen.

Fijn bureau

Werk je op een laptop, dan kun je in principe op elke tafelhoek werken. Zo zie ik ook perfect gestylde woonkamers op Pinterest voorbij komen met werkplekken gecreëerd in smalle kasten. Hoewel ik heel gevoelig ben voor creatieve settings, lijkt mij een hele dag werken in een kast toch erg benauwend. Nee, geef mij maar een mooi bureau waar ik ruim kan zitten. Mijn eerste tip: Bedenk van te voren wat je echt nodig hebt. Ik heb bijvoorbeeld later een extra ontwerptafel aan mijn werkplek toegevoegd, omdat ik gek werd van het schuiven met spullen.

Licht

Als je de ruimte hebt, kies dan een werkplek in de woonkamer met veel daglicht. Het is niet alleen heel fijn, voldoende licht zorgt er ook voor dat je minder snel vermoeid raakt en productiever bent. Mijn werkplek bevindt zich achterin de woonkamer. Het woongedeelte van het appartement hebben we gescheiden met een open wandkast. Zo hebben we toch een kantoorhoek, maar is het geen afgesloten ruimte. Voor de afwisseling zit ik ook graag aan de eettafel en kan ik even naar buiten kijken of van de zon genieten.

A nice view

Ben je in dienst bij een bedrijf, dan heb je vaak weinig te zeggen over je werkplek. Jarenlang werkte ik op industrieterreinen, in een grijs kantoorpand aan een ongezellig bureau. De ‘clean desk policy’ maakte het er ook niet gezelliger op. We hingen wel eens een A4’tje met een smiley of motiverende tekst aan de muur, dat was dat. Als eigen baas heb je de touwtjes in handen en hoe leuk is dat. Mijn tip: kies leuk uitzicht. Zet je bureau aan het raam, verf de muur waar je tegenaan kijkt in je favoriete kleur, hang het vol met posters of maak een fotomuur met mooie herinneringen.

Ophangbord

Dé moderne oplossing voor een prikbord en magneetbord is het ophangbord. Het is een hele fijne manier om orde te scheppen en kleine spullen bij de hand te hebben. Bij Ikea kun je bijvoorbeeld je eigen combinatie samenstellen met leuke accessoires (op de linkerfoto zie je mijn ophangbord). Je kiest bij deze wanddecoratie zelf waar de plankjes, haakjes en bakjes komen. Zo kun je eindeloos variëren en veranderen.

Veel plezier met ideeën pinnen!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: