DIY printable als sticker

DIY printable als sticker

Tijd | 20 – 30 minuten

Het zal je vast wel eens opgevallen zijn. Een sierlijke sticker op de ruit van het authentieke restaurantje om de hoek, een logo op de glazen wand van je werk of iets kleins zoals een quote op een siervaas. Hoewel het woord sticker meer doet denken aan een plakboek, wordt het regelmatig gebruikt voor marketingdoeleinden en als decoratie voor in huis. Nou heet deze blog niet voor niets DIY..

In deze blog laat ik je zien hoe je van een printable een transparante sticker maakt. Have fun!

Benodigdheden

  • Printable
  • Transparante stickervellen (voor inkjet of toner printer)
  • Schaar of hobbymesje

Stap 1: Wat voor product wil je decoreren met een print? Is het een vaas, een pot, een theelichtje? Kijk goed naar de vorm, kleur en textuur van het product. Ik had het niet meteen in de gaten maar niet alle prints zijn geschikt voor hetzelfde product.

– Prints met donkere en felle kleuren zijn het meest geschikt voor een transparante achtergrond. Kies je voor een lichte kleur, dan valt je print niet op.

– Prints met lichte kleuren en/of veel wit zijn wel geschikt voor producten met een matte achtergrond. De voorraad potten die ik heb gebruikt als voorbeeld hebben een matte achtergrond.

– Let op: wit is geen kleur. Alle witte vlakken in een printable worden transparant.

Stap 2: Als je print vanaf je eigen printer, kies dan het PDF bestand. Als je liever niet zelf de transparante vellen wilt aanschaffen, dan kan je online bij talloze bedrijven terecht (al vanaf 4 euro).

Stap 3: Kies het formaat dat je wilt. Dit kan je wijzigen in de instellingen van Adobe of (wat ik heb gedaan) het PDF bestand openen in Microsoft Word en daar de formaten wijzigen.

Stap 4: Print de afbeelding uit en snijd / knip deze op maat.

Stap 5: Maak het product waar je de print op wilt plakken schoon en stofvrij. Breng de transparante sticker aan.

Kijk, deze printable is bijna niet zichtbaar tegen een transparante achtergrond. Voor dit product kan je beter een print kiezen met donkere of felle kleuren.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: