Maak van je Etsy shop een publiekstrekker

Maak van je Etsy shop een publiekstrekker

Ten eerste wil ik zeggen, ik vind het super tof dat je een shop op Etsy hebt geopend of erover nadenkt om een shop te openen. Als beginnend verkoper zijn creatieve platforms een geweldig startpunt: het kost weinig geld en je promoot je producten voor miljoenen bezoekers. In deze blog deel ik 8 sleutels tot succes die je gaan helpen van je shop een publiekstrekker te maken.

Sleutel 1 Verkoop waar jij van houdt

Als je producten verkoopt waar jij gelukkig van wordt en in gelooft, blijf je gemotiveerd en aantrekkelijk voor je kopers. Want laten we wel wezen, een shop op Etsy is een baan ernaast. “De kans is groot dat jij net als andere nieuwe verkopers andere verplichten hebt, zoals werk en familie, en maar beperkt de tijd hebt om je op je nieuwe onderneming te storten”, voorspellen de makers. Laat je inspireren en doe onderzoek (neem een kijkje bij andere shops). Door iets aparts te verkopen val je op! Ik heb zelf uren andere shops bekeken voordat ik mijn eigen shop opende en nog steeds spiek ik graag bij mijn concurrenten.

Sleutel 2 Zet meer items in je shop

Hoe meer items je verkoopt in je shop, hoe meer kans je hebt om gevonden te worden. Hoeveel items? Daar heeft Etsy geen handleiding voor, het hangt een beetje af wat je verkoopt. “Over het algemeen geldt, dat in shops waar duurdere producten verkocht worden, waar veel tijd in zit, er minder voorraad zal zijn.” Tip: neem een kijkje bij de buren en verzamel informatie over succesvolle shops die vergelijkbare items verkopen. Heb je nog maar één product? Plaats hem toch en wacht niet tot je een hele collectie hebt! Zie het als een doorlopend project en niet als een vereiste.

Sleutel 3 Leer geweldige foto’s maken

Zegt jouw foto “klik op mij”? Zorg dat je goed belichte, aantrekkelijke foto’s maakt die kopers naar je shop lokken. Besef dat je koper het item niet kan zien of aanraken en daarom moeten je foto’s alles vertellen wat je bezoeker wilt weten. Is het draagbaar? Is het een fysiek product? Hoe groot is het?

Sleutel 4 Word gevonden in de zoekresultaten

Misschien wel het moeilijkste gedeelte: gevonden worden tussen je duizenden concurrenten. Hiervoor kruip je opnieuw in de onderzoekersrol en bekijk je waar kopers naar zoeken. Op basis hiervan kies je een categorie die het beste bij jouw product past, bedenk je zoektermen en vul je al je tags met goede sleutelwoorden.

Hoe weet je nou of je de juiste keuzes maakt en hoe moet je dit aanpakken? Gelukkig is daar Marmalead. Dit is een online tool gespecificeerd op Etsy waarmee je zoekwoorden kunt vinden die echte kopers hebben gebruikt om naar producten te zoeken. Daarnaast krijg je eenvoudig inzicht in het zoekvolume van de zoekwoorden die je hebt gekozen en zie je wat een shop op Etsy gemiddeld voor een soortgelijk product vraagt. * 14 dagen free trial

Sleutel 5 Vernieuw je listings

Als je een product (item of listing) plaatst op Etsy, dan betaal je hier kosten voor. Na een paar maanden wordt deze listing automatisch vernieuwd. Een bijkomend voordeel is dat je product weer vooraan op de resultatenpagina’s wordt geplaatst. Vernieuw je je producten dus vaker, dan is de kans groter dat je gevonden wordt.

Sleutel 6 Verzend internationaal

Verkoop over de hele wereld en bereik meer mensen. Ik kan me voorstellen dat het idee van internationaal verzenden intimiderend is. Verzendkosten, douanekosten, wat een gedoe (dacht ik ook). Toch als je eenmaal alle informatie bij elkaar hebt verzameld, is het eigenlijk helemaal niet zo spannend. Bekijk hier bijvoorbeeld een aantal verzendtips en lees hier meer over het instellen van verzendprofielen.

Sleutel 7 Doe mee aan grote kortingsacties

Regelmatig lanceert Etsy grote kortingsacties zoals ‘Cyberweek – 20% korting op alle producten’ en ‘December – hele maand gratis verzending’. Zorg dat je hieraan meedoet, want de kans is natuurlijk erg groot dat je koper bij de buurman shopt als je geen korting aanbiedt. Daarnaast kun je zelf kortingsacties bedenken om je producten te promoten.

Sleutel 8 Laat jezelf zien

Jouw producten zijn als het goed is ontstaan door de passie en energie die je erin hebt gestopt. Laat dit aan je kopers zien! Post een foto van jezelf aan het werk en schrijf een tekst over jezelf. Eén van belangrijkste redenen waarom mensen op Etsy shoppen, is omdat ze graag producten van een persoon kopen in plaats van een groot bedrijf. Laat jezelf zien op social media, begin een blog, geef gratis producten weg, you name it. Jouw verhaal is het waard om gehoord te worden!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

%d bloggers liken dit: