Mockup productfoto’s | waarom je deze wilt hebben

Mockup productfoto’s | waarom je deze wilt hebben

Wanneer word jij verleid om een winkel binnen te stappen? Is het een fancy etalage, een bekend merk of aantrekkelijke raamposters? Niet alleen offline, ook online tref je ‘windowshoppers’. Vaak beoordelen mensen je bedrijf of zaak op basis van de look & feel van je website. Heb je geen fancy fotograaf in huis, dan bieden mockup productfoto’s een uitkomst.

Keihard zijn ze, die windowshoppers. Spreekt je website hen niet aan, dan lig je binnen een paar seconden bij het digitale grofvuil. Belangrijk is dus dat je goed nadenkt wat je website uitstraalt en welk publiek je wilt trekken. Het kan zijn dat je al een ijzersterk plan hebt bedacht, maar mijn ervaring is dat dit niet over een nacht ijs gaat. Het zal meer zoiets zijn: zoeken, vergelijken, nadenken, uitproberen, analyseren en wijzigen.

Een super leuk proces, het kost alleen klauwen met geld als je dure stockfoto’s gebruikt en een paar weken later beseft dat je de verkeerde hebt gekocht (quilty as charged). Heb je net zoals ik geen pot met goud, dan heb ik een hele handige tip voor je. Online delen veel fotografen en ontwerpers gratis mockup productfoto’s. Deze sfeerfoto’s bieden je mogelijkheden om je (digitale) product neer te zetten in een realistische omgeving. Zo krijgt je klant een beter idee van de verhoudingen, afmetingen en de mogelijkheden van je product. Sommige fotografen vragen credits of een like, daarna zijn de foto’s vrij voor commercieel gebruik.

Dit zijn mijn favoriete webadresjes

Pexels

 

Graphic Burger

 

Freepik

 

Mockup world

 

Unsplash

Hoe bewerk je mockup foto’s?

Ik werk voornamelijk in Adobe Photoshop en ik zou je zeker aanraden mockup foto’s in dit programma te bewerken. Heb je dit programma niet, dan zijn fotobewerkingsprogramma’s zoals Pixlr of Gimp (free) ook een goede oplossing. Het bewerken van mockup foto’s is in de meeste gevallen simpel. Creëer in het fotobewerkingsprogramma een nieuwe laag boven je achtergrondfoto (mockup) en plak je ontwerp in het lege vlak. Werk eventueel je foto nog bij door bepaalde elementen weg te gummen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

%d bloggers liken dit: