Zo kan het ook: out-of-office reply met een knipoog

Beste meneer, mevrouw, ik ben niet aanwezig tot X datum. Voor dringende vragen kun je contact opnemen met mijn collega’s via (…). Ga je binnenkort op vakantie, dan is een out-of-office reply schrijven vaak een last minute-klusje. Grijp je ook naar de standaardtekst? Niks mis mee, maar je kan het ook persoonlijker maken. Zo kwam ik op het idee voor deze blog door de mail van mijn collega bij bureau [De Redactie]. Zijn mail begon met: ‘Ik ben wandelen.’

Ik kan me herinneren dat het bij mij, en in ieder geval bij veel collega’s, een glimlach op het gezicht bracht. Een persoonlijke out-of-office reply is ook een slimme manier om buiten de organisatie tussen alle saaie mails positief op te vallen. Ideetje voor jou? Online zijn er super veel voorbeelden te vinden van een persoonlijke out-of-office reply met een knipoog. Zoals deze:

Sorry maar geen sorry

Sorry! Je dacht vast, wow die reageert snel! Maar nee, het is mijn out-of-office. Ik ben niet beschikbaar tot XX/XX. Na deze datum zal ik reageren op je bericht. Met vriendelijke groet – teamnijhuis.com

Zeg het in emoji’s

Elaine liet haar mailers puzzelen met emoji’s

letterlijk vertalen blijft leuk

Hi, this is my out-of-office. I’ll be back on the 14th of August. Of zoals we in Nederland zouden zeggen: Hi, dit is mijn uit-of-kantoor, ik ben er weer op 14 augustus. – linda.nl

We’re going to ibiza

Momenteel vertoef ik op een strand op Ibiza of struin ik een hippiemarkt af. Daarom heb ik even geen tijd om je e-mail te beantwoorden. Om het ontspannen gevoel na mijn vakantie vast te houden én snel weer aan het werk te kunnen, lees ik alleen de e-mail met hoge prioriteit. Wil je dat ik je e-mail na mijn vakantie lees of opvolg, stuur hem dan nogmaals met hoge prioriteit. – yourhosting.nl

Spot de manager

Error 404: Marketing Manager not found due to Holiday – teamnijhuis.com

achterin de rij aansluiten

Goed nieuws! Ik heb je mail ontvangen. Slecht nieuws: ik ben er niet om je mail te beantwoorden. Vanaf (XX) datum ben ik weer aanwezig en dan is jouw mail vanzelf een keer aan de beurt. – noraschenk.nl

I can spiek een andere taal

Ola, ik ben even op vakantie en ben XX weer terug. Daar zit bijna geen woord Spaans bij. – linda.nl

Snuffel tussen meer creatieve ideeën >>

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: