Op deze website kun je verschillende producten kopen zoals printables. Dit zijn digitale bestanden die in verschillende formaten en bestanden worden aangeleverd. Lees hier waarvoor je een printable kunt gebruiken en hoe je het mooiste resultaat krijgt.

Hoe print ik mijn aankoop?

Er zijn 3 manieren om te printen:

  • Print het ontwerp thuis en kies dan voor het PDF bestand
  • Upload het ontwerp in JPG  formaat naar een online (print)shop
  • Print de bestanden in een lokale of online copyshop

Wanneer gebruik je een PDF en JPG bestand?

Je ontvangt bij elke printable PDF bestanden en JPG bestanden. PDF bestanden (CMYK) kan je het beste gebruiken als je print vanaf je thuisprinter of als je de printable laat afdrukken in een (online) copyshop. Heb je andere ideeën met je printable en wil je deze laten bedrukken op een product? De meeste online customizer programma’s vragen dan om een JPG bestand (RGB). Alle bestanden hebben een hoge resolutie.

Wat is het verschil tussen de kleursoorten RGB en CMYK?

Tussen deze twee kleursoorten zie je op het oog weinig verschil, maar op papier pakken de RGB kleuren veel doffer uit dan CMYK kleuren.

RGB bestaat uit de kleuren rood, groen en blauw. Deze kleuren zijn uit licht opgebouwd en worden met name gebruikt voor apparaten die gebouwd zijn op licht. Denk aan je camera (JPG), smartphone en tablet. Deze lichtkleuren kan een printer niet goed nabootsen, omdat het apparaat kleur afdrukt met inkt.

Printers maken gebruik van CMYK, een afkorting voor de kleuren inkt Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart). Printshops zullen om een PDF bestand in CMYK vragen voor de beste printkwaliteit.

Let op: kleurafwijkingen kunnen voorkomen. CMYK-kleuren geven in de regel minder kleurafwijking dan RGB kleuren.

Wat is het beste papier om op te printen?

Een printable met veel kleurtonen komt het beste tot zijn recht op glossy papier, zwart-wit ontwerpen zijn weer mooi op mat papier. Kijk zelf even wat je mooi vindt. Print je bij een copyshop? Vraag daar naar de mogelijkheden.