Verkopen op Etsy

Verkopen op Etsy

Als beginnend verkoper zijn creatieve platforms zoals Etsy een geweldig startpunt. Ten eerste is het heel goedkoop om je producten te verkopen. Voor het plaatsen van een product betaal je maar 15 eurocent en per verkoop gaat 5 procent naar de website. In ruil daarvoor krijg je een podium voor miljoenen bezoekers, verspreid over tweehonderd landen.

Het mooiste aan Etsy is dat je unieke, zelfgemaakte producten kunt verkopen waar je je eigen stempel op kunt drukken. “As the world continues to become more automated and commoditized, Etsy truly stands out within a sea of sameness. Buyers come to our marketplace to be inspired and delighted by the more than 50 million items lovingly crafted or curated by real people. In fact, 91% of buyers say they come to Etsy for items they can’t find anywhere else”, schrijft het Etsy team op hun website.

Uitdagingen

Aan de andere kant sta je tegelijk voor een grote uitdaging, want de teller van actieve verkopers staat op 1,9 miljoen. Stop je geen energie in je shop, dan ben je net een winkelier in een achterstraatje waar geen hond komt kijken. Ervaring uit eigen hand. Begin 2018 opende ik mijn shop op Etsy en was ik tegelijk druk met mijn nieuwe baan en eigen webshop. Ik dropte mijn producten op Etsy met een paar goed gevulde SEO teksten en hoopte hier elke maand nieuwe klanten binnen te slepen.

I could not be more wrong. Wil je verkopen op Etsy, dan moet je je shop als een serieuze website beschouwen. Je hebt regelmatige updates, nieuwe producten, kortingsacties, SEO, marketing via social media nodig om relevant te blijven. Zoals de makers van Etsy schrijven: “Er is geen magische deur waar achter het succes ligt te wachten, maar een aantal zaken zijn wel cruciaal.” Klinkt als veel werk (is het ook), maar als je je producten verkoopt, voelt dat zo speciaal!

 

 

Mijn eerste verkopen

Mijn eerste koper was een vrouw uit Londen die een cactusposter kocht. Een paar weken later mailde ze mij een foto van de poster die ze boven haar nieuwe bank had opgehangen. Daarna verkocht ik mijn gepersonaliseerde poster ‘Cherry blossom wedding sign’ voor een bruiloft in Amerika. Ik kon het bijna niet geloven, maar mijn laatst verkochte poster ging helemaal naar India. Special memory’s to keep. Voor 2019 heb ik daarom de keuze gemaakt meer tijd in Etsy te steken en te ontdekken waar mijn verkoopkansen liggen. Deze blogs krijg je dus nog tegoed 😉

Lees hier meer over de 8 sleutels die van je Etsy shop een publiekstrekker maken >>

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

%d bloggers liken dit: